Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 33 mars

Många ärenden i stadsutvecklingsutskottet, allvarligt läge med många smittade i Nacka, flera personalfrågor att hålla koll på, ny kommunledningskoordinator samt stort ledningsgruppsmöte i eftermiddag.

KSSU 23 mars

Över 45 ärenden ska tas upp. Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm berättade om två ärenden:

  • Antagande av detaljplan för Östra Gräsvägen, med cirka 50 + 70 nya bostäder, samt ett antal gruppbostäder. Samtidigt ska exploateringsavtal tecknas med Aros bostad och markgenomförandeavtal med Sveafastigheter.
  • I Fisksätra södra ska andra etappen av utbyggnaden upp i form av start-pm för detaljplan med bostäder, tillsammans med ett tilldelningsavtal med Stena fastigheter.

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman berättade om två fastighetsaffärer som också ska tas upp i KSSU:

  • En ny förskola, som kommer att heta Järlahöjdens förskola ska byggas vid Eklidens skola. Den blir mindre och 25 procent billigare än vad som planerades när namnet var Kristallens nya förskola. Det blir plats för 160 barn på den nya förskolan.
  • Nu finns, förutom det planerade arrendet för två planerade fotbollsplaner i Källtorp, även ett arrendeavtal med Boo församling om att bygga två fotbollsplaner i Ramsmora, ett stort markområde med öppna ängar vid vägen mot Vikingshill. Det blir även parkering, ombytesmöjligheter och på sikt möjlighet till ytterligare en sjuspelarplan. Om allt går som det är tänkt blir det byggstart andra halvåret 2022.

Ett antal remisser ska också besvaras. Den viktigaste är från Trafikverket och handlar om förändringar av riksintressen. Där är Nacka kommun skarpa i sina svar. Kommunen svara även på remisser om boende och byggande.

Här finns alla handlingar till kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott

Rapport om coronapandemin

Det är mycket viktigt att alla som kan arbetar på distans. Alla kommundirektörer hade ett extrainsatt möte med landshövdingen i torsdags kväll, som uppmanade kommunerna som arbetsgivare att göra allt de kan för att underlätta distansarbete.

Mats Bohman berättade att läget är allvarligt, och Nacka har högsta andelen smittade per 100 000 invånare i länet. Följ alla råd, jobba på distans om du kan, umgås bara med dem du bor med.

- Jag förstår att alla är trötta på pandemin, men nu är det verkligen läge att ta ytterligare ett kliv och hålla i, sade han.

Kommunens verksamheter har ett ganska stabilt läge, både inom vård och omsorg och i skolan. Det råder stor förvirring kring när alla kan vaccineras, men när du har möjlighet att vaccinera dig, gör det!

Personalfrågor

Personaldirektör Elisabeth Carle berättade att det är introduktion för nyanställda på onsdag klockan 9-10.30. Om du är nyanställd och inte anmält dig, gör det nu! KSO Mats Gerdau, stadsdirektör Lena Dahlstedt och Elisabeth Carle kommer att delta och lotsa deltagarna. Läs mer och anmäl dig här

Svara på PULS-undersökningen! Viktigt att alla svarar, särskilt de som arbetar i stadshuset. Det tar bara cirka fem minuter. Sista dag att svara är på fredag den 26 mars. Undersökningen skickades ut med e-post den 17 mars.

Nu finns ett nytt förmånserbjudande där du kan teckna dig för en cykel en dator eller hjälpmedel till hemarbetsplatsen. Ett erbjudande ska ha kommit med e-posten. 6 april är sista dag att nyttja erbjudandet.

Ledarskapsakademin tar nu in nya sökande. Det är en utbildning för dig som vill bli projektledare eller chef inom kommunen. Urvalet kommer att ske med stöd av rekryteringsroboten Tengai och referenstagningen är helt digital. Ansök till vårens program senast19 april. Här finns mer information och länk till ansökan

Ny kommunledningskoordinator

Efter Karin Flodén som blir vd-sekreterare på Stockholmshem har Sofia Karlsson rekryterats som ny koordinator på kommunledningskontoret. Hon berättade att hon arbetat i Nacka kommun i snart fyra år på stadsbyggnadsservice. Hon har en bakgrund som fastighetsmäklare och har studerat juridik och ekonomi.

Koncernledningsmöte

Hela koncernledningen träffas i eftermiddag och ägnar sig åt tillbakablickar på de senaste tio åren, men också att blicka framåt mot 2031.

Lena Dahlstedst sista trappmöte före pensionen hålls nästa måndag. På torsdag är det våffeldagen. Njut av den och ha en bra arbetsvecka!

Sidan uppdaterades: