Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vill du testa Nackas nya klimatsatsning – appen Deedster? 

Appen hjälper dig att komma igång med små livsstilsförändringar som minskar ditt personliga utsläpp av koldioxid. Svenskens privatkonsumtion släpper ut drygt 8 ton per år, hur mycket släpper du ut? 

Deed betyder gärning och det är vad appen ytterst går ut på; att på ett lekfullt sätt utmana användaren till att göra små enkla klimat-smarta gärningar i vardagen. Som till exempel att ”Gunde-duscha”, alltså gå från påklädd till dusch och påklädd igen på 1 min och 45 sekunder.

- Klimatappen Deedster är ett spännande exempel där vi tillsammans med andra utvecklar Nacka. Utvecklingen av appen finansieras av Klimatklivet och nu behöver vi användare som kan hjälpa oss med att testa appen i Nacka, säger Klara Palmberg-Broryd, strategi- och förnyelsedirektör.

Lokalanpassat innehåll

Appen är uppbyggd som en spelplan du tar dig igenom. Starten är en klimatkalkylator där du snabbt får överblick av ditt klimatavtryck. Sedan följer kunskapsfrågor och deeds och mycket av innehållet är lokalt för Nacka. Under hösten har medarbetare med expertiskunskap inom olika områden i Nacka kommun engagerats för att Nackaanpassa innehållet i appen.

- Det är jättekul om appen kan motivera användarna till förändringar i en mer hållbar riktning, säger Marianne Areskog, projektledare hållbart resande på trafikenheten och en av de som bidragit med kunskap i Nackaanpassningen av appen.

Hjälp oss att testa appen

Nästa steg är nu att låta användare testa appen – och det är där du som medarbetare kommer in! Följande åtar du dig när du är testperson:

  • Ladda hem appen Deedster och testa att ta dig igenom ett antal quizfrågor och deeds under en tvåveckorsperiod.
  • Svara på ett antal uppföljande frågor från projektgruppen.

Låter det intressant?

Anmäl dig via formuläret senast 16 januari. Inom några dagar kommer du via mejl få en gruppkod som du ska ange när du kör igång appen.

Har du frågor?

Hör gärna av dig med frågor om appen eller projektet. Enklast är att mejla deedster@nacka.se. Vi som jobbar med detta i Nacka är Ragnhild Ingberg och Sara Boström på kommunikationsenheten och Anastasja Stengred på miljöenheten.

visste du att...

...målet med projektet är att spara 1560 ton koldioxid i Nacka. Om fem procent av alla Nackabor i åldern 25-64 år gör fyra deeds i veckan vardera under ett år, ger det 1 560 ton mindre utsläpp av koldioxid.  Tillsammans gör vi skillnad!

...hela 85 procent av Nackaborna bedömer att de själva kan göra åtgärder för att minska klimatpåverkan. På frågan ”ser du dig själv som en person som är klimatmedveten” svarar över 50 procent ”Ja, absolut” och ytterligare 35 procent ”Ja, kanske” (attitydundersökning 2016). Så förutsättningarna är goda!

Sidan uppdaterades: