Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Information om ny restauratör

Måndag 12 augusti öppnar den nya restauratören Nacka Spis AB dörrarna till restaurangen i Nacka stadshus.

Nacka Spis tar över stadshusrestaurangen i sommar

Nacka Spis är ett nytt bolag som ägarna Lennart Svensson och Per Ängås startar upp som dotterbolag till Stockholm Spis som de drivit tillsammans i 16 år. Delägare blir även nya kökschefen och Nackabon Fredrik Söderberg som idag är köksmästare på H&M:s personalrestaurang som serverar mellan 900-1000 portioner per dag och har mycket gott renommé.

Målet med upphandlingen var att restaurangen och cafét ska bli kommunens flaggskepp och att lunchmeny och utbud i café och den interna cateringen ska vara modernt, fräscht och ha fokus på hållbarhet. Av totalt sex anbudsgivare visade Stockholm Spis störst förståelse för kommunens önskemål genom sitt innovativa och samtidigt väl beprövade koncept Scandinavian taste, Garden market och World cooking.

Lennart Svensson förklarar: ”för att hålla en hög kvalité på utbudet serverar vi hellre färre rätter men vällagade. Stockholm Spis lagar alltid mat med ett hälsotänk och vi har kortast möjliga varmhållning för att bibehålla näringsinnehåll och fräschör på maten. Vi har som mål att tillsammans med Nacka kommun skapa en restaurang som påverkar miljön i minsta möjliga mån.”

Konceptet innebär att tre varma dagens i olika stilar som serveras på en buffé, varav en är vegetarisk, samt två sallader och à la carterätter som serveras hela veckan. Den stora skillnaden från idag blir att gästen får väga sin tallrik och betala per hekto (22 kronor) med ett lägre pris för early birds som kommer före klockan 11:30 och late birds efter klockan 12:30 (20 kronor). Den mat som blir över från lunchen kommer kunna köpas som matlåda i cafét, där vi även kommer kunna hitta hemgjorda smoothies och moderna mellanmål som rawfoodbollar, turkisk yoghurt med rawkola, banan och rostade cashewnötter samt chiapudding med limemarinerad mango bland mycket annat. Av det som serveras kommer minst 30% av att vara ekologiskt och restaurangen kommer även att KRAV-certifieras för att synliggöra leverantörens ambition att bli Nackas mest hållbara restaurang.

En till nyhet blir att alla interna beställningar ska göras från Nacka Spis och beställas i e-handelssystemet Visma Proceedo.

Från vänster: Ägarna av Nacka Spis - Lennart Svensson, Fredrik Söderberg och Per Ängås.

Sidan uppdaterades: