Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
System

Comaea, kompetenskartläggning

I kompetensverktyget från Comaea skattar du din kompetens inom ett antal olika områden som täcker in dels din yrkesroll, dels din roll som medarbetare.

Din kompetensskattning ligger till grund för ditt utvecklingssamtal med din chef, och resultatet av samtalet, i form av mål och utvecklingsaktiviteter, dokumenteras och följs upp i Kompetensverktyget.

Logga in i ComaeaDitt användarnamn är hela din e-postadress, dvs. förnamn.efternamn@nacka.se.

FRÅGOR

Har du frågor som rör kompetensverktyget Comaea, kontakta din chef.

Glömt ditt lösenord?

Skriv in ditt personliga lösenord och klicka på ”Logga in”. Om du glömt ditt lösenord, klicka på den blåa texten ”Glömt ditt lösenord?” och följ instruktionerna i det mejl som skickas till dig. Du kan också bocka för ”Kom ihåg mina uppgifter” för enklare inloggning nästa gång.

Om det är första gången du loggar in i Comaea väljer du lösenordet nacka11komp. Därefter kommer du att få välja ett mer personligt lösenord som är på minst 8 tecken, innehållande minst 1 bokstav och minst 1 siffra. Specialtecken är inte tillåtna.

Lathund

När du är inloggad finns en lathund till verktyget. Några viktiga punkter att tänka på när du skattar din kompetens är:

  • Skatta alla kompetenser som ingår dina målprofiler/roller. Vilka målprofiler/roller du har ser du i menyraden uppe till vänster.
  • När du skattat dig klar kan du välja ”Min kompetensprofil” i menyraden uppe till höger för att se alla dina skattade kompetenser. Här kommer dock inte de kompetenser med där du inte skattat dig!
  • Målnivå – Anges för upp till 5 kompetenser totalt. Ange vilken målnivå/kompetensnivå du önskar uppnå för de kompetenser du särskilt vill utveckla dig inom.
  • Motivation – Anges för upp till 5 kompetenser totalt. Markera glada eller ledsna gubbar för de kompetensområden som motiverar dig särskilt, alternativt de som inte motiverar dig. Motivationsgubbarna säger inget om din kompetensnivå, bara hur motiverad du är att arbeta med den kompetensen.
  • Kommentar – Om du saknar kännedom om någon kompetens anger du ingen siffra på nuvarande nivå, men skriver en kommentar om varför det är så. I kommentarer kan du även ange om det är något särskilt du vill påtala kring en viss kompetensbedömning.
  • Pluskompetens – Om du saknar någon kompetens som är relevant i ditt jobb kan du ange det som en pluskompetens. Klicka på ”Lägg till pluskompetens” uppe till vänster. Kan du främmande språk utöver engelska ser vi gärna att du lägger in det som en pluskompetens.

Sidan uppdaterades: