Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Koppling till lön

Personec P (även kallad P) heter vårt lönesystem i Nacka kommun. I korthet så läggs personuppgifter, skattesats och anställningsuppgifter som exempelvis beloppslön i P.

Vi använder medvind som komplement till P för schemaplanering. Därför kopieras en del av våran anställningsuppgifter från P till medvind. Semestersaldo/kompsaldo kopieras även till medvind från P.
Märk att det kopieras dvs uppgifterna finns även kvar i P och uppdateras från medvind inför lön.

De som schemaläggs i medvind kan se sitt schema via medarbetarwebben. Där kan man också ansöka om ex semester och se sitt semestersaldo i realtid.
Varje månad den 10:e är det attestbryt i medvind och föregående månad ska vara attesterad för alla aktiva medarbetare. De avvikelser som ex ob, övertid, frånvaro och timanställdas arbetstider förs över till P via en transaktionsfil för bearbetning. Lön utbetalas från P den 27:e varje månad (med vissa undantag).

Har man tagit ex semester så kommer semestersaldot att minska i P.

OBS! Tänk på att om man inte attesterar i tid så överförs inga avvikelser till P för bearbetning, vilket kommer att komma påverka medarbetarens lön (i fall någon ex har ob-tider eller frånvaro).
Är inte timanställdas arbetstider attesterade kommer ej lön att utbetalas. Månadsanställda får dock ut sin månadsbeloppslön utbetalt (men inga avvikelser).

Hur man attesterar i medvind hittar du här! (PDF-dokument, 435 kB)

Sidan uppdaterades: