Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lyckad invigning av cirkulär hubb

Under öppningshelgen kunde besökare bland annat skapa en hållbar julklapp och pyssla med återbrukat material. Tack vare fint samarbete med second hand-organisationer har vi också kunnat skänka bort och förlänga livslängden på drygt 200 återbrukade julklappar.

Pyssel med återbrukat material

Pyssel med återbrukat material i samarbete med Youth & Care. Foto: Lars Clason

Aktiviteter i hubben

Den cirkulära hubben kommer framöver erbjuda spännande utställningar, event och aktiviteter för att inspirera besökare till att handla smartare och öka kunskapen om hur vi kan dela, byta, låna och laga.

Just nu kan besökare inspireras av en utställning om våra Minimeringsmästar-familjer, anta en hållbar utmaning, slå sig ner och läsa en bok eller kliva uppåt i vår fina avfallstrappa. Tillsammans med aktörer som vill aktivera ytan kommer vi framöver även möjliggöra för event och olika workshops som främjar hållbarhet och cirkulär ekonomi.

- Detta är samverkan i praktiken, en arena där företag, kommun, verksamheter och Nackabor verkar för att förebygga avfall och ges möjlighet att testa cirkulära idéer. Det ligger helt i linje med avfallsplanen, säger Mats Rostö, VD Nacka vatten och avfall

Vi söker fler som vill samverka kring cirkulär ekonomi

Vi söker nu samverkan med aktörer som har en cirkulär idé, produkt eller tjänst och som vill inspirera besökare till en mer hållbar konsumtion och livsstil. Intresserad? Anmäl ditt intresse på vår hemsida: www.nackavattenavfall.se/slutcirkeln

Slut cirkeln!

Den cirkulära hubben är en del i Nacka vatten och avfalls nya initiativ Slut cirkeln!, som syftar till att främja cirkulär ekonomi i Nacka. Det är ett initiativ där olika aktörer bjuds in till samverkan och utveckling mot ett om-och-om-igen-samhälle.

Var med och slut cirkeln tillsammans med oss!

Mingel vid invigning av cirkulär hubb

I hubben kan du bland annat se en utställning om Minimeringsmästarna och anta en hållbar utmaning. Foto: Lars Clason

Avfallstrappan

Ta ett kliv upp i vår avfallstrappa! Avfallstrappan styr hur avfallet ska tas omhand på bästa sätt - ju högre upp i trappan desto bättre för miljön. Foto: Lars Clason.