Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kokningsrekommendation hävs för berörda fastigheter på Boo Kyrkväg

Uppdaterat 23/9 kl 08:30: Kokningsrekommendationen är härmed hävd/borttagen för samtliga berörda fastigheterna som ligger på Boo Kyrkväg. Det går nu bra att dricka vattnet i kranen igen som vanligt.

Uppdaterat 23/9 kl 08.30: De senaste resultaten efter utökad provtagning och spolningsåtgärder visar nu godkända värden vilket innebär att kokningsrekommendationen för berörda fastigheter, boende, Sågtorpsskolan och Boo Kyrka hävs/tas bort och det går bra att dricka vattnet från kranen.

Bakgrund och nuläge

Resultat från provtagning på dricksvattnet söndagen 15/9 visade lätt förhöjda värden av koliforma bakterie. Dessa låga halter innebar ingen hälsorisk men som en försiktighetsåtgärd har vi under den föregående veckan uppmanat boende och fastigheter att koka vattnet innan det använts som dricksvatten.

Det har även funnits ett tappställe vid korsningen Värmdövägen/Kummelnäsvägen, där boende kunnat hämta dricksvatten. Sågtorpsskolan har fått en reservtank levererad till skolan för att kunna bedriva sin skolverksamhet så smidigt som möjligt under rådande läge.

Nu är härmed kokningsrekommendationen hävd och man kan använda dricksvattnet som vanligt. Vi tackar boende och verksamheter för visad förståelse och ett fint samarbete.

Sidan uppdaterades: