Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Regn och rusk – dags att se om sitt hus

Det har blivit höst och dags att se över huset. Bor du i hus med källare kan risken för översvämning inte uteslutas. Som fastighetsägare kan du vidta olika åtgärder för att minska risken för källaröversvämning och begränsa dess skadeverkningar och omfattning.

Undvik till exempel att förvara ömtåliga föremål i källaren och förvara inte föremålen direkt på golvet utan ställ på pallar eller i hyllor. Kontrollera att golvbrunnar fungerar och att regnvatten leds bort från byggnaden. Rensa stuprännor från grenar och löv.

Här har vi samlat några tips på vad du själv kan göra för att förebygga skador och vad du ska tänka på om översvämning ändå sker. Läs mer om källaröversvämningar här.

Sidan uppdaterades: