Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Tipsa oss om nya Miljönärer

Var med och lyft fram ett företag som gör det där lilla extra för att verka för ett mer hållbart Nacka genom återbruk eller genom att förlänga livslängden på dina saker. Tipsa oss senast den 20 januari vem som borde få årets Miljönärmärkning på Nacka företagarträff.

Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av branschorganisationen Avfall Sverige och används av Nacka vatten och avfall för att inspirera till hållbar konsumtion. Märkningen tilldelas verksamheter som arbetar med att återanvända, reparera, hyra eller låna. Sedan tidigare finns det 19 verksamheter i Nacka kommun som tilldelats märkningen. Nu vill vi ha tips från Nackabor vem eller vilka ni vill att vi ska uppmärksammas som nya Miljönärer.

- Genom att dela ut diplom till årets Miljönär vill vi uppmärksamma och lyfta fram företag som vågar satsa på återanvändning, säger Jan Setréus, avfallschef på Nacka vatten och avfall.

Vem kan bli Miljönär?

Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen. När en verksamhet har tilldelats märkningen får den bl.a. ett diplom och tillgång till en digital och en fysisk dekal.

Miljönärer uppmärksammas på Nacka företagarträff

Under Nacka företagarträff den 20 februari kommer vi att uppmärksamma nya Miljönärer i Nacka. Under förra årets företagarträff uppmärksammades Youth and Care som ny Miljönär. Läs mer här om prisutdelningen förra året.

Tipsa oss senast den 20 januari

Vet du någon verksamhet i Nacka kommun, eller har du en verksamhet själv som borde miljönärmärkas? Hör av dig till oss på Nacka vatten och avfall, avfall@nvoa.se eller klicka på knappen nedan.

Tipsa om ny miljönär

Fakta om miljönärmärkningen

Miljönär-vänlig är en märkning som har tagits fram av branschorganisationen Avfall Sverige för att gynna en hållbar konsumtion och tilldelas verksamheter som arbetar med att återanvända, reparera, hyra och låna.

Idag finns ett hundratal Miljönärmärkta verksamheter i landets kommuner och de spänner över allt från cykelreparatörer och syverkstäder till secondhandbutiker och bibliotek.

Satsningen på att lyfta Miljönär-märkningen är en del i Nacka vatten och avfalls uppdrag att arbeta förebyggande med avfall. Sedan tidigare finns det 19 stycken verksamheter i Nacka kommun som tilldelas märkning. Läs mer här.

Sidan uppdaterades: