Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Dags att fylla poolen?

Hur fyller du din pool på bästa sätt, vad ska du använda för vatten och när ska du fylla den? Läs våra tips!

Var sparsam med vattnet

Det enklaste sättet att fylla poolen är med hjälp av en trädgårdsslang eller liknande. Tänk på att planera din fyllning när övrig vattenförbrukning är som lägst och inte fylla poolen samtidigt som dina grannar. Bästa tiden att fylla poolen är nattetid mellan klockan 00.00 och 06.00, då det är mest vatten i ledningarna.

Vid längre torka och under perioder där vi uppmanar till vattenbesparing är det bra om du kan vänta med att fylla poolen. Råder restriktioner av vattenanvändning kan det vara så att du får du inte fylla din pool.

Fyll poolen med kallvatten och håll vattnet rent

Använd kallvatten istället för varmvatten så sparar du energi. Se till att poolen är tät och att reningen fungerar så att du inte behöver fylla den mer än en gång per säsong. Genom att täcka över poolen minskar du dessutom avdunstningen av vatten.

Det vanligaste är att använda sig av klor och en reningspump för rengöring av poolvattnet. Om du inte vill använda kemikalier finns det även andra alternativ till klor, kontakta din leverantör och använd aldrig mer kemikalier än nödvändigt.

Läs mer här vad du ska tänka på när det är dags att tömma poolen vid badsäsongens slut.

Tack för att du tänker på miljön när du fyller din pool!

Sidan uppdaterades: