Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Kostnadsfritt återbruks- och skaparmaterial till skolor och förskolor

I samband med att Lindra Second Hand flyttar ut från sina lokaler i Sickla bjuder Nacka vatten och avfall och Human Bridge in skolor, förskolor och fritids att hämta kostnadsfritt återbruks- och skaparmaterial.

Material får nytt liv

För att ta tillvara på ännu mer material som kommer in till våra kretsloppscentraler lämnar Nacka vatten och avfall ut kostnadsfritt återbruks- och skaparmaterial till skolor och förskolor. Målet är att ge skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruks- och skaparmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer. Projektet är ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall och samarbetspartnern Human Bridge.

Material går bara att hämta under bokningsbara tillfällen. Läs mer här om projektet med återbruk- och skaparmaterial till skolor och förskolor.

Uthämtning från Lindra Second Hand 16 juni

Den 16 juni bjuder Nacka vatten och avfall in pedagoger från skolor, förskolor och fritids i Nacka att boka in ett besök hos Lindra Second Hand i Sickla för att hämta material.

Vid utlämning informerar vi om vad för material som är giftfritt i enlighet med Nacka kommuns mål: Giftfria förskolor.

Återbruks- och skaparmaterial som finns är exempelvis: träklossar, pussel, dekorsten, snäckor, kulor, träleksaker, pärlor, kottar, tyger och spel.

Boka uthämtning av material

Sidan uppdaterades: