Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Juli

Återvinningstips för sommarens renoveringar

Nackas kretsloppscentraler tar emot mindre mängder bygg- och rivningsavfall från både hushåll och verksamheter. Perfekt nu under sommaren när vi är många som snickrar och renoverar. Här får du tips på hur du sorterar avfallet.

Bygg- och rivningsavfall

På kretsloppscentralerna i Boo, Älta och Östervik tar vi emot mindre mängder bygg- och rivningsavfall avgiftsfritt. Har man större mängder med sig (över 400 liter) tas en avgift om 600 kr per tillfälle. Avgiften betalas med kort i betalterminal på anvisad plats på kretsloppscentralen. Läs mer här om bygg- och rivningsavfall. (PDF-dokument, 195 kB)

Visste du att den som lämnar 10 kg rester av gipsskivor på kretsloppscentralen kan bidra till att spara lika mycket utsläpp som från en bilresa på 20 km? 2019 lämnades det totalt in 205 ton gips till Nackas kretsloppscentraler, vilket motsvarar 10 varv runt jorden med en personbil.

Observera att verksamheter endast har möjlighet att lämna bygg- och rivningsavfall på vardagar och att verksamhetsspecifikt avfall eller till exempel asfalt och asbest inte tas emot utan måste lämnas på annan avfallsanläggning. Här kan du läsa mer om verksamhetsspecifikt avfall och vart du vänder dig med detta. (PDF-dokument, 188 kB)

Färg- och oljerester samt annat farligt avfall

Färg-, lack- och oljerester klassas som farligt avfall och det är därför viktigt att dessa tas om hand på rätt sätt. Lämna in resterna på kretsloppscentralen och tänk på att aldrig blanda olika typer av farligt avfall med varandra. Glöm inte heller att skriva på förpackningen vad den innehåller om du lämnar farligt avfall i någon annan förpackning än originalförpackningen. Då kan de som tar hand om avfallet arbeta säkert.

Observera att farligt verksamhetsavfall inte kan tas emot på Nackas kretsloppscentraler.

Osäker på hur du sorterar ditt avfall?

I sorteringsguiden får du svar på vart du ska vända dig med ditt avfall.

Sidan uppdaterades: