Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Tekniska störningar i passersystem till Nackas idrottshallar. Vi arbetar med att lösa problemet men troligtvis kommer det innebära problem med belysningen på Boovallen och Skuru IP, inpassering till sporthallar och tillgång till förråd och material i sporthallarna under helgen.

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Lämna din lastpall för återbruk på kretsloppscentralen

Både privatpersoner och företag välkomnas nu att lämna använda lastpallar för återanvändning till Boo och Östervik kretsloppscentral.

Återanvändning istället för energiåtervinning

Tidigare har de lastpallar som samlats in på Boo och Östervik kretsloppscentral sorterats som trä. De har därefter flisats och gått till energiåtervinning. Insamlade lastpallar hämtas nu istället av vår samarbetspartner och går till återanvändning. Trasiga pallar renoveras så att även de kan återanvändas. Ju längre livslängd, desto bättre för miljön!

Vi tar emot helpallar 1200X800 mm, halvpallar 800X600 mm, byggpallar, EUR-pall, engångspall och pallkragar. Övriga pallar sorteras som trä.

- En lastpall kan användas många gånger och det känns roligt att vara med och förlänga livet på lastpallar och därigenom minska avfallsmängderna, säger Mikael Andersson, ansvarig för Nackas kretsloppscentraler.

På grund av platsbrist finns idag ingen möjlighet att lämna pallar för återbruk på Älta kretsloppscentral.

Har du några frågor? Välkommen att kontakta oss på Nacka vatten och avfall!

Kundservice (e-post)

Kundservice (e-post)

Nacka vatten och avfall AB

08-718 90 00

Sidan uppdaterades: