Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

September

Nacka tävlar om Sveriges godaste kranvatten

Kranvattentävlingen 2020 är igång och Nacka är med och deltar. Vatten i kranen är en vardagslyx som vi inte få ta för givet. Nacka vatten och avfall är med och tävlar om att leverera Sveriges godaste kranvatten.

Om Kranvattentävlingen

Kranvattentävlingen anordnas var femte år av Svenskt vatten. Här ska Sveriges godaste kranvatten koras. I år är det dags igen för Kranvattentävlingen och Nacka tävlar i en regionsfinal i Västerås den 12 oktober. En kunnig jury av sommelierer och vinkännare bedömer deltagarnas kranvatten.

Vem som får titeln "Sveriges godaste kranvatten" får vi veta under riksfinalen i Stockholm i november. Under tävlingen utses även godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Kranvatten håller hög kvalitet

Under kranvattentävlingen sätts fokus sätts på vår fantastiska naturresurs och livsmedel som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, lokalproducerat och nästan gratis.

Hur ofta reflekterar du över att vi har rent och fint vatten direkt i kranen? I Nacka har vi ca 420 km dricksvattenledningar och vattnet som kommer från Lovö och Norsborgs vattenverk levereras till många hushåll i Nacka. Vatten är vårt mest kontrollerade livsmedel, det är alltid färskt och håller hög kvalitet.

Kranmärkt

Temat för kranvattentävlingen 2020 är Kranmärkt. Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning där verksamheter aktivt väljer att servera och dricka kranvatten istället för buteljerat vatten. Här kan du läsa mer om hur du gör för att Kranmärka en verksamhet.

Mer information om Kranvattentävlingen hittar du på: svensktvatten.se/kranvattentavlingen

Kranvattentavlingen2020_1000x350.jpg

Sidan uppdaterades: