Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nu byter vi chip på sopkärl för en bättre avläsning

Som villakund i Nacka ställer du ut ditt rest- och matavfallskärl vid behov, på aviserad tömningsdag. På det sättet betalar du också bara för de tömningar som faktiskt utförts. För att avläsningen ska fungera så bra som möjligt byter vi nu ut chip på en större mängd villakärl.

Nacka vatten och avfall strävar ständigt efter att förbättra sophämtningen i Nacka. Den 1 april bytte vi sophämtningsentreprenör och nu genomför vi tillsammans med vår nya entreprenör Urbaser AB en inventering av alla villakunders sopkärl. Inventeringen görs för att säkerställa att avläsningen av varje kärl som töms faktiskt fungerar.

Sopkärl ID-märkta i form av ett chip

I Nacka kommun är alla villakunders sopkärl försedda med en ID-märkning i form av ett chip. Det innebär att sopbilen läser av varje kärl som töms under respektive tömningsrunda. Därefter skapas ett underlag till fakturorna.

Byte av gamla chip

Med tiden blir de chip som sitter i kärlen gamla och uttjänta. Därför kommer Nacka vatten och avfalls entreprenör Urbaser att byta ut en större mängd chip på villakunders kärl under sommaren. På det sättet säkerställs en trygg avläsning som ska fungera i många år framåt.

Varför behövs ID-märkning av sopkärl?

I Nacka kommun råder så kallad behovstömning av rest- och matavfallet. Det innebär att du som kund ställer ut ditt eller dina kärl på aviserad tömningsdag när du önskar få kärlet eller kärlen tömda. Som kund betalar du också endast för de tömningar som faktiskt utförts. För att detta system ska fungera, och för att din faktura ska bli korrekt, krävs en fungerande ID-märkning på alla sopkärl.

Sidan uppdaterades: