Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kranvatten vs flaskvatten

I Nacka har vi tillgång till rent och friskt vatten dygnet runt direkt i kranen. Fördelen med kranvatten framför flaskvatten är många. Här lyfter vi fram några av dem och reder ut skillnaderna.

Kranvatten är det dricksvatten som du får direkt i kranen, det är gott, färskt och lokalproducerat. Flaskvatten är det vatten du köper förpackat i butiken, det finns i tre varianter; naturligt mineralvatten, källvatten och bordsvatten. Här är tre anledningar varför du ska välja kranvatten.

Miljövänligt med kranvatten

Att välja kranvatten är att göra miljön en stor tjänst eftersom kranvattnet alltid är lokalproducerat och distribueras i ledningar vilket är väldigt energisnålt. Flaskvatten transporteras med båt, bil, flyg eller tåg. Dessutom kräver flaskvatten en förpackning, normalt i form av miljöbelastande plast.

Hög kvalitet

Kranvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel. Kvaliteten är hög och uppfyller Livsmedelsverket krav. Du kan alltid vara säker på att kranvattnet är färskt. När det gäller flaskvatten däremot kan det både ha transporterats länge och blivit stående i affären under lång tid innan du konsumerar det.

Ekonomiskt

Kranvatten är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik*. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär. En liter kranvatten kostar mindre än 3 öre per liter i Nacka.

Så välj kranvatten nästa gång – gott, billigt och miljövänligt!

I oktober tävlar Nacka om att ha Sveriges godaste kranvatten. Läs mer om Kranvattentävlingen här.

*Källa: Svenskt Vatten

Sidan uppdaterades: