Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Skräpplockardagarna börjar nästa vecka

Nästa vecka är det dags för vårens stora skräpplockaraktivitet. Redan nu har över 5000 barn och ungdomar anmält sig i Nacka. Ännu är det inte för sent att anmäla er förskola, skola eller förening.

Nackas officiella kampanjvecka startar på måndag 26 april, men många har redan satt igång att plocka skräp i det soliga vårvädret vilket vi tycker är extra roligt. Skräpplockning görs utomhus och i mindre grupper vilket gör det till en bra aktivitet i dessa tider.

Om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som Håll Sverige Rent driver för att uppmärksamma nedskräpningens konsekvenser. Varje vår ger sig barn och vuxna ut och plockar skräp tillsammans i hela Sverige. Håll Sverige Rent har arrangerat skräpplockardagar sedan 2004. Nacka vatten och avfall samordnar kampanjen i Nacka.

Läs mer om Skräpplockardagarna: www.nackavattenavfall.se/skrapplockardagarna

Ännu inte för sent att anmäla sig

Allt från företag, skolor och förskolor till vanliga privatpersoner deltar årligen i Skräpplockardagarna. I Nacka är det barnen som visar vägen då majoriteten av deltagare är förskolor som plockar skräp i sitt närområde. Se vilka som är med här.

Det finns fortfarande chans att anmäla sig. Skräpplockardagarna är en frivillig insats som går att genomföra när man vill under året även om den officiella kampanjveckan i Nacka är vecka 17. Anmälan är öppen fram till 31 maj. Anmälda verksamheter för barn och unga kan kostnadsfritt beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webbshop.

Anmäl dig till Skräpplockardagarna här

skrapplockardagarna_logga500x500.jpg

HSR-Logo-500X279.jpg

Sidan uppdaterades: