Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Nacka vatten och avfall i nationell kampanj för att uppmärksamma vattnets värde

Nacka vatten och avfall går ihop med över 100 kommuner och vatten- och avloppsorganisationer i Sverige för att kommunicera vattnets värde och ge tips för att uppmuntra en mer hållbar vattenanvändning.

Torkan vi upplevde sommaren 2018 var startskottet för många kommuner och VA-organisationer att börja kommunicera budskapet om att spara vatten. På många platser i Sverige har man periodvis problem med vattenbrist eller når maxkapacitet på vattenverken. De här situationerna kan till exempel uppstå då många vattnar gräsmattor, fyller pooler eller flyttar ut till sina fritidsboenden. Nacka klarade den ovanligt torra sommaren 2018 bra även om det stundtals var ansträngt på vattenverken som levererar vatten till kommunen.

Tillsammans för hållbar vattenanvändning

Tillsammans med branschorganisationen Svenskt Vatten har ett antal vatten- och avloppsorganisationer (VA) i Sverige nu gått samman och tagit fram ett gemensamt nationellt kampanjmaterial för att kommunicera kring hållbar vattenanvändning. I dagsläget har över 100 kommuner och VA-organisationer anslutit sig – Nacka vatten och avfall är en av dem.

Det är bara vatten

”Det är bara vatten. Det viktigaste vi har.” De här korta meningarna är centrala i kampanjens budskap. De ska mana till eftertanke kring något som de flesta i Sverige tar för givet: tillgång till rent och friskt vatten. Men med klimatförändringarna och de torra perioder vi upplevt i landet har många av oss insett att vi inte längre kan ha en likgiltig attityd till våra vattentillgångar. Det ger oss VA-aktörer anledning att gå samman för att gemensamt sprida information om vattnets värde och tipsa om hur vi alla kan hjälpas åt för att spara på vår mest värdefulla naturresurs.

Läs mer om smart vattenanvändning på vår webb

Här kan du läsa vårt pressmeddelande om kampanjen

Bilderna nedanför visar vattenfakta och en stillbild från en av informationsfilmerna i kampanjmaterialet:

Vi använder 140 liter vatten per person och dygn i Sverige Fyll tvättmaskinen när du tvättar

Sidan uppdaterades: