Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Singelbehållare för tidningar tas bort

I sommar kommer insamlingen av tidningar via så kallade singelstationer att upphöra i Nacka. Slitna och fula behållare och ett minskat behov av tidningsinsamling är ett par av anledningarna.

Det finns sedan länge behållare för insamling av enbart tidningar och returpapper utställda på olika platser i Nacka. Dessa så kallade singelstationer ställdes ut i avfallssorteringens begynnelse och har med tiden blivit överflödiga.

Mängden tidningar och returpapper minskar stadigt i takt med den ökade digitaliseringen. I dagsläget används behållarna väldigt lite och tömningen innebär onödiga lastbilstransporter. Många av behållarna är också gamla och slitna och förfular platserna de står på.

Med start under juni månad kommer därför de flesta behållare succesivt att plockas bort. Tidningar och returpapper kan dock fortsättningsvis lämnas på återvinningsstationerna tillsammans med förpackningar av papper, plast, glas och metall.

Är du osäker på hur du ska sortera eller vill du veta vad som händer med avfallet? Besök sorteringsguiden här.

Du hittar mer information om återvinningsstationer på Förpackningsinsamlingens hemsida (FTI).

Sidan uppdaterades: