Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Ny återvinningsstation till Saltsjö-Boo

Nu blir det ännu enklare för invånarna i Saltsjö-Boo att lämna sina förpackningar till återvinning. Fredag den 10 mars ställs en ny station ut på Blåklockans väg i Lännersta.

Förpackningsinsamlingen (FTI) har tillsammans med Nacka vatten och avfall och kommunen arbetat för att hitta plats för ytterligare en återvinningsstation. Den 10 mars ställs en ny station ut på Blåklockans väg.

Om återviningstationerna i Nacka

I Nacka finns idag cirka 30 stycken återvinningsstationer där hushållen är välkomna att lämna sina förpackningar och tidningar för återvinning.

Det är Förpackningsinsamlingen (FTI) som idag ansvarar för återvinningsstationerna i Nacka kommun. På deras hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast och se uppgifter om när tömning och städning utförs, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Företag och verksamheter hittar var de lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

Nacka vatten och avfall tar över insamlingen från 2024

En ny förordning om producentansvar för förpackningar gäller från den 1 januari 2024. Kommunerna tar då över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från FTI.

Tillsammans med kommunen planerar Nacka vatten och avfall för ett övertagande av samtliga återvinningstationer (ÅVS) i Nacka.

Läs mer i nyhet här.

Ta hjälp av vår sorteringsguide

Är du osäker på om något är en förpackning? Ta hjälp av vår sorteringsguide.

Sidan uppdaterades: