Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu har anmälan för Skräpplockardagarna öppnat

Nu är det dags att anmäla sig till vårens Skräpplockardagar. Ett perfekt tillfället att göra pedagogiska aktiviteter utomhus samtidigt som vi gör skillnad för ett renare Nacka.

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent i samarbete med Nacka och kommuner runt om i hela Sverige. Det är en viktigt insats för att förebygga och minska nedskräpningen i Nacka. Alla kan deltaga men Skräpplockardagarna har ett särskilt fokus på barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet som får skräpplockarmaterial gratis.

Kampanjen är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som vatten, kretslopp, nedskräpning, återvinning och konsumtion. Perfekt för dig som arbetar med hållbarhetsfrågor att koppla ihop lärande med handling.

Läs mer om skräpplockardagarna och se vilka som redan har hunnit anmäla sig. hsr.se/skrapplockardagarna

Anmäl dig nu!

I år är vecka 17 (26 april – 2 maj) officiell kampanjvecka i Nacka. Anmälan görs via Håll Sverige Rent men Nacka vatten och avfall är med och samordnar kampanjen i Nacka. Skräpplockarmaterialet är kostnadsfritt för skolor, förskolor och barnföreningar.

Förra året deltog över 7000 glada skräpplockare i Nacka och i år hoppas vi bli ännu fler!

Anmäl dig till Skräpplockardagarna här

vit-10x10px.jpg

Vad händer i Nacka?

Varför ska vi vara med? Hur får vi vårt material? Vad gör vi med insamlat skräp? Läs mer om kampanjen, hur du anmäler dig och hur det fungerar med materialutlämning på länken nedan.

www.nackavattenavfall.se/skrapplockardagarna

Sidan uppdaterades: