Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Årets Skräpplockardagar är i gång!

Nu är det dags att anmäla sig till vårens Skräpplockardagar. Ett perfekt tillfället att göra pedagogiska aktiviteter utomhus samtidigt som vi gör skillnad för ett renare Nacka.

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent i samarbete med Nacka och andra kommuner runt om i hela Sverige. Skräpplockardagarna vänder sig till barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet som får skräpplockarmaterial gratis.

Kampanjen är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som vatten, kretslopp, nedskräpning, återvinning och konsumtion. Perfekt för dig som arbetar med hållbarhetsfrågor att koppla ihop lärande med handling.

Läs mer om skräpplockardagarna och se vilka som redan har hunnit anmäla sig hsr.se/skrapplockardagarna.

Anmäl dig nu!

I år är vecka 17 (25 april – 1 maj) officiell kampanjvecka i Nacka. Anmälan görs via Håll Sverige Rent men Nacka vatten och avfall är med och samordnar kampanjen på uppdrag av Nacka kommun.

Förra året deltog över 6500 glada skräpplockare i Nacka och i år hoppas vi bli ännu fler!

Anmäl dig till Skräpplockardagarna här

Vad händer i Nacka?

Varför ska vi vara med? Hur får vi vårt material? Vad gör vi med insamlat skräp? Vad ordnas det för aktiviteter? Läs mer på www.nackavattenavfall.se/skrapplockardagarna.

I år lottar vi bland annat ut ett besök av sopbilen bland deltagare i Nacka!

Sidan uppdaterades: