Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rekordmånga deltagare i årets Skräpplockardagar

Under vecka 17 pågår Skräpplockardagarna i Nacka. Över 8 000 barn och unga i skola och förskola är med vilket är nytt rekord. Här har vi samlat tips och information om hur du kan genomföra en lyckad och säker skräpplockning.

Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj är i full gång! Nackas officiella kampanjvecka startar måndag 25 april. Här har vi samlat viktig information för en lyckad skräpplockaraktivitet.

Skräpplockarmaterial

Precis som förra året kommer Håll Sverige Rent att skicka ut skräpplockarmaterialet direkt till deltagarna via en extern distributionsfirma. Materialet är gratis för er som arbetar med barn och unga och beställs från Håll Sverige Rents webbshop.

Säker skräpplockning

Läs mer om hur ni kan genomföra en säker skräpplockning och vad du bör tänka på när du plockar skräp med barn på Håll Sverige Rents hemsida.

Pedagogiskt material

Vi uppmuntrar alla pedagoger att utnyttja möjligheten att prata med barnen om skräpet som barnen hittat. Ta gärna hjälp av Håll Sverige Rents pedagogiska material för att lära er mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar på ett lekfullt sätt anpassat efter barnens ålder. Fler tips och länkar hittar ni på våra skolsidor.

Insamlat skräp

Under kampanjperioden uppmuntrar vi pedagoger att tillsammans med barnen ta med de förpackningar som går att återvinna till närmaste återvinningsstation. Där går det även att lämna in batterier i röda boxen. Om du hittar smått elavfall så går det att lämna in det i våra elreturskåp. I övrigt så ska avfallet sorteras enligt de fraktioner som finns tillgängliga på respektive förskola/skola. Matavfall lämnas till matavfallsinsamlingen förstås.

Vid större mängder, stora föremål och farligt avfall kontakta Kundserviceenheten på Nacka kommun, via telefon 08-718 80 00. Meddela att din verksamhet deltar i kampanjen Skräpplockardagarna och behöver hjälp med hämtning av insamlat skräp samt var ni har lagt era påsar.

Följ Skräpplockardagarna i Nacka på Instagram

Under hela veckan kommer vår Tekniksprångare Dylan träffa skräpplockare och tipsa om skräpplockaraktiviteter och pedagogisk fakta om skräp. Följ Nacka vatten och avfalls skolinformation på Instagram under kontot Kretsloppshjälte och tagga gärna era bilder med #kretsloppshjälte och #skräpplockardagarna.

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent i samarbete med Nacka och kommuner runt om i hela Sverige. Det är en viktigt insats för att förebygga och minska nedskräpningen i Nacka. Alla kan deltaga men Skräpplockardagarna har ett särskilt fokus på barn och unga i förskolor, skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet.


Tillsammans gör vi skillnad för ett renare och vackrare Nacka!

Sidan uppdaterades: