Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Så här fyller du poolen

Är det dags att fylla poolen? Här hittar du information om vad du kan tänka på när du ska fylla upp inför badsäsongen.

Planera fyllningen

Det enklaste sättet att fylla poolen är med hjälp av en trädgårdsslang eller liknande. Tänk på att planera din fyllning. Fyll upp när övrig vattenförbrukning är som lägst och inte samtidigt som dina grannar. Bästa tiden att fylla poolen är nattetid mellan klockan 00.00 och 06.00, då det är mest vatten i ledningarna.

Var sparsam med vattnet vid torka

Vid längre torka och under perioder där vi uppmanar till vattenbesparing är det bra om du kan vänta med att fylla poolen. Om det råder restriktioner gällande vattenanvändning så är det inte säkert att du får använda dricksvattnet till att fylla din pool.

Fyll poolen med kallvatten och håll vattnet rent

Använd kallvatten istället för varmvatten så sparar du energi. Se till att poolen är tät och att reningen fungerar så att du inte behöver fylla den mer än en gång per säsong. Genom att täcka över poolen minskar du dessutom avdunstningen av vatten.

Det vanligaste är att använda sig av klor och en reningspump för rengöring av poolvattnet. Om du inte vill använda kemikalier finns det även andra alternativ till klor. Kontakta din leverantör för vägledning och använd aldrig mer kemikalier än nödvändigt.

När det är dags att tömma poolen

Här kan du läsa om vad du ska tänka på när det är dags att tömma poolen vid badsäsongens slut.

Tack för att du tänker på miljön när du fyller och tömmer din pool!

Sidan uppdaterades: