Bor eller pluggar du i Nacka eller Värmdö? Är du mellan 13-19 år och har en bra idé? Sök stipendium från Stipendiefonden Av Egen Kraft till Gunnar Wirströms minne. Stipendierna är till för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Projektet kan bestå avi stort sett vad som helst men det ska vara du som driver det, antingen själv eller tillsammans med kompisar.
Ansök om stöd till projekt om
• du bor och/eller går i skolan i Nacka eller Värmdö
• du är mellan 13 och 19 år
• du har en idé som du/ni ska driva av egen kraft.
Mer info om ansökan får du av Johan Rådmark, tel. 0709-99 90 66, mejl johan@avegenkraft.nu Du kan också bolla din idé med Johan.
Din ansökan vill vi ha senast 31 december 2020.
När stipendiefonden har beviljat stöd behöver du/ni ha en myndig handledare till projektet som också ska underteckna er skriftliga begäran om utbetalning av stipendiepengarna. Hittills har vi som mest utdelat 10 000 kr till ett projekt.
När projektet är klart ska du/ni redovisa vad pengarna använts till.
Vi vill gärna att du/ni presenterar projektet i Nacka Värmdö Posten.
Pengar kan sökas vid ett tillfälle per år: senast den 31 december.
Beslut fattas senast en månad efter detta datum.
Stipendiefonden syftar till att:
Fonden har hittills stötts av stiftelsen Av Egen Kraft, Nacka Värmdö Posten, Nacka kommun, Värmdö kommun, Företagarna Nacka Värmdö och Bygg Ole. Fler bidragsgivare är välkomna.
Elcykelbilen (8 000 kr)
Samuel Kjellström. Nacka Gymnasium.
För ett ambitiöst innovationsprojekt som främjar ett bra miljö- och framtidstänkande. Samuel visar stort mod, nytänkande och engagemang i arbetet med att tillverka denna Elcykelbil.
Poddspo (5000 kr)
Isak Farving, Tilda Forslin, Theo Alksnis, Erik Bolin. Värmdö Gymnasium.
Poddspo presenterar en kreativ och viktig produkt som redan är verklighet. Poddar, som med viktiga teman kan inspirera unga på resan mot vuxenlivet, samtidigt som företag kan köpa exponering och på så sätt stödja projektet.
LID UF (5000 kr)
Olivia Gren, Måns Banker, Emma Andersson Häggström, Anton Schöldberg. Sjölins Gymnasium.
LID UF har en ny idé om att ersätta plastlock till engångsmuggar med en naturlig produkt som är gjord av restprodukterna av återvunnet sockerrör. En idé i tiden som kan bidra till en mer hållbar värld, om snabbmatsindustrin hänger på!
PlantATree UF (4000 kr)
Neda Hassoni, Jennifer Larsson. Värmdö Gymnasium.
PlantATree UF – Ett träd närmare en hållbar framtid. En kreativ idé som sätter ett gammalt miljöprojekt, Vi-skogen, i ett nytt perspektiv. PlantATree UF har redan visat resultat och kan med sin unika paketering nå nya målgrupper för Vi-skogens arbete för klimatkompensering.
Linnea Blank (10 000 kr) – För ett väl genomarbetat konstprojekt och en beundransvärd ambition att vara en förebild för unga med psykisk ohälsa.
Mikahil Amin (3 000 kr) – För ett roligt initiativ till ett kul och spännande event som kan engagera många unga: Vem vill bli ortens miljonär?
Lucas Lavenius–Rubin (10 000 kr) – En ung entreprenör med stora planer på att utveckla sin biodling på Södra Stavsudda till en ny besöksdestination! Med biodling och honungsproduktion som grund, har Lucas utvecklat spännande idéer om att ta emot skolklasser, turister och till och med forskarbesök till sin biodling. Att Lucas även planerar att hyra ut bikupor till grannöarna för att stödja pollineringen i skärgården, är ytterligare ett tecken på hans miljömedvetenhet och entreprenöriella förmåga.
Carl-Johan Grenestedt (7 000 kr) – För en kreativ idé om hur ett innovativt återbruk av gamla maskindelar kan utvecklas till spännande inredningsdesign. Carl-Johans teknik-intresse är grunden till en affärsidé som med ett medvetet miljötänk verkligen ligger i tiden.
Sofia Burton, med flera (5 000 kr) – Stipendiaterna utvecklar den gamla idén om klädinsamling till en ny dimension. Med egentillverkade insamlingsbehållare, som dessutom är reklamplatser, kan affärsidén sammanfoga de goda syftena med kläd-insamling, återvinning och intressanta reklamytor för annonsörer som vill synas i ett humanitärt sammanhang.
Ibrahim Ceesay - 10 000 kronor
För en kreativ idé om en ny form av parfymförsäljning och en stark entreprenörsanda.
Alina Mazic, Emma Songe Dahl och Anna Bengtsson, Anx UF - 10 000 kronor
För ett angeläget bokprojekt som sätter fokus på ett växande problem - ungas mentala ohälsa.
Adam Abdalla - stipendium på 10 000 kronor
För stora entreprenörsdrömmar och en utmanande idé om att starta ett eget klädmärke kopplat till musik.
Malin Sipilä Fredricson – stipendium på 7 619 kronor
För en djärv företagarattityd som med tryckta tygkassar ger många möjlighet att bidra till "En Plastpåse Mindre" för en bättre miljö.
Emma Lindgren – stipendium på 5 670 kronor
För ett spännande bokprojekt som dokumenterar ungas olika livsvillkor i Yogyakarta, Indonesien och i Nacka, Sverige.
Daniel Axberg och Carl Eriksson – stipendium på 5 000 kronor
För en ambitiös kortfilmsfestival som ska stärka banden mellan unga i Indonesien och Sverige.
Tom Larsson – stipendium på 5 000 kronor
För en fantastisk idé om hur fler amputerade människor ska få tillgång till en fungerande armprotes till ett rimligt pris.
Sidan uppdaterades: