Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Boende för ensamkommande barn etableras i Nacka

Under våren startar flera nya boenden för ensamkommande barn i olika delar av Nacka. Boendena har fokus på integration i det svenska samhället och samarbetar med skolor och föreningsliv.

Bostad med fokus på integration

Nacka kommun har, tillsammans med övriga stockholmskommuner, fått ett utökat uppdrag av Länsstyrelsen att ta hand om ensamkommande asylsökande barn. Under 2015 tog vi emot drygt 300 ensamkommande barn.

När ett barn anvisas till Nacka är det kommunens uppgift att se till att barnet får boende, skolgång och en god man.

- Vi ska hjälpa barnen till en fungerande vardag så snabbt som möjligt, säger Joumana Bagdi, som arbetar med integrationsfrågor på Nacka kommun.

Nacka kommun har erfarenhet av att driva boende för ensamkommande barn sen tidigare och i en upphandling med verksamheterna som ska driva boendena har vi satt upp riktlinjer för en aktiv integration genom en snabb start i skola och fritidsaktiviteter.

Kontakter i närområdet viktiga

Det är många som frågar om de kan hjälpa till med till exempel läxläsning, fritidsaktiviteter eller gåvor av olika slag. Vi är mycket tacksamma för engagemang i närområdet – det är en viktig del i integrationen. Kontakta gärna boendet direkt eller hör av er till integration@nacka.se eller volontar@nacka.se.

Vill du veta mer?

Vi har sammanställt frågor och svar om etableringen av boenden för ensamkommande barn i Nacka som du hittar här. Har du fler frågor får du gärna kontakta integration@nacka.se eller joumana.bagdi@nacka.se.

Sidan uppdaterades: