Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Entreprenörshuben får en miljon av Tillväxtverket

Många av våra nya Nackabor var företagare i sitt tidigare hemland. Med sig till Nacka tar de både företagskunskap och entreprenörsanda. För att ta tillvara på deras färdigheter finns Entreprenörshuben som nu fått ett värdefullt tillskott från Tillväxtverket.

Entreprenörshuben smygstartade i våras men hade sin officiella invigning i början av september. Förhoppningen är att ett hundratal nya Nackabor ska komma ut i arbete eller företagande innan sommaren 2017. Redan nu har flera av deltagarna kommit en bit på väg.

Invigning Entreprenörshub

Regeringens snabbspår för företagare

I regeringens vårbudget fanns ett snabbspår för företagare, vilket innebär att regeringen avsatt pengar till Tillväxtverket som tillsammans med berörda myndigheter och privata och offentliga aktörer ska fånga upp nyanlända med erfarenhet av företagande så att de kan ges möjlighet att bli företagare även i Sverige.

– Vi ser möjligheten både till att nya företag startas och att befintliga företag får tillgång till värdefull kompetens, säger Lejla Löfgren på Tillväxtverket.

Entreprenörshuben var en av 34 aktörer som valde att skicka in en ansökan och fick ett glädjande bifall på en miljon kronor.

– Pengarna kommer att göra stor nytta i vårt arbete med att nå målgruppen, stötta deras väg mot eget företagande och för att hitta långsiktiga metoder och arbetssätt inom området, säger utvecklingsledare Tomas Haraldsson på Nacka kommun.

Sidan uppdaterades: