Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Varmt välkomna till Nacka! – IKEA öppnar butik i Sickla

Sickla befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Nya kvarter med bostäder, handel och rekreation växer fram. Idag kunde möbeljätten IKEA berätta att de blir en del av det framtida Sickla, med en ny butik som kommer att öppna till årsskiftet.

- Med stor glädje välkomnar jag IKEA till Nacka! Det är underbart att ett av världens största varumärken väljer Nacka och ett kvitto på den attraktionskraft som finns här, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Sickla utvecklas till ett tätare och mer blandat område som ska ge plats för cirka 4 500 nya bostäder, nya etableringar och mötesplatser samt ytor för handel och kontor.

- Det här är ett bevis för den starka tillväxten som finns i Sickla och i Nacka idag och väntas framöver. Satsningen kommer att bidra till fler jobb, mer liv och rörelse och underlätta för Nackabornas vardag med närhet till ett ännu bättre utbud, säger stadsdirektör Victor Kilén.

Ikeas 700 kvadratmeter planeringsstudio öppnar på Siroccogatan i Magasinet i Sickla. Omkring 25 personer kommer att jobba på Ikea i Sickla. Öppningen är planerad till årsskiftet 2021/2022.

Här kan du läsa mer om utvecklingen i Sickla.

Sidan uppdaterades: