Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Energi- och klimatrådgivning

Vill du ha en mer klimatsmart vardag? Som Nackabo eller verksam i kommunen kan du få kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Vid sidan av möjligheten att kontakta Nacka kommuns rådgivare kan du vända dig till Energirådgivningen som bygger på ett regionalt samarbete.

Nacka kommun erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning. Här får du råd om hur du kan påverka din energianvändning och tips för att för att minska ditt klimatavtryck. Tjänsten vänder sig till privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt mindre och medelstora företag i Nacka.

Kontakta Nacka kommuns energi- och klimatrådgivare

Nacka kommuns energi- och klimatrådgivare Margot Bratt och Philip Junghahn har erfarenhet av energitekniska lösningar och svarar även på frågor om transporter och livsstil. Några vanliga frågor rör uppvärmning, installation av solceller och vad man ska tänka på om man planerar att installera laddbox för elbil.

Rådgivning Jag vill bli kontaktad


Rådgivning på distans till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag

Som en anpassning till rådande pandemi, erbjuder vi rådgivning på distans till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Kommunens rådgivare kan hjälpa till med frågor om värmesystem, ventilation, byggnadens klimatskal eller en allmän energigenomgång av byggnaden.

Fokus på hållbara transporter och resurseffektiv bebyggelse

Just nu har kommunens rådgivare särskilt fokus på att informera om energirenoveringsstöd och hållbara transporter. Är du intresserad av att veta mer – håll utkik i evenemangskalendern.

Kontakta den regionala energi- och klimatrådgivningen

Välkommen att kontakta energiexperterna via e-post info@energiradgivningen.se eller på telefon 08-29 11 29 följande tider:
måndag-torsdag klockan 9-12 och 13-16
fredag klockan 9-12 och 13-15

Det här kan du få hjälp med

Energiexperterna ger bland annat råd om hur du gör för att:

  • Minska energianvändningen i din bostad eller lokal
  • Sänka dina energikostnader
  • Optimera ditt uppvärmnings- eller ventilationssystem
  • Minska din klimatpåverkan
  • Få en mer energieffektiv bostad genom bättre fönster, isolering och belysning.

Regional samverkan för energiomställning

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete mellan 26 kommuner i Stockholmsregionen. Rådgivningen är en opartisk service och uppdraget är att hjälpa till med den nödvändiga energi-omställningen av samhället. Verksamheten finansieras av Energimyndigheten.

Sidan uppdaterades: