Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Energi- och klimatrådgivning

Vill du ha en mer klimatsmart vardag? Som Nackabo eller verksam i kommunen kan du få kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Vid sidan av möjligheten att kontakta Nacka kommuns rådgivare kan du vända dig till Energirådgivningen som bygger på ett regionalt samarbete.

På gång från Nackas energi- och klimatrådgivare

Nacka kommun erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning. Här får du råd om hur du kan påverka din energianvändning och tips för att för att minska ditt klimatavtryck. Tjänsten vänder sig till privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt mindre och medelstora företag i Nacka.

Rådgivning på distans till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag

Som en anpassning till rådande pandemi, erbjuder vi rådgivning på distans till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Kommunens rådgivare kan hjälpa till med frågor om värmesystem, ventilation, byggnadens klimatskal eller en allmän energigenomgång av byggnaden.

Kontakta rådgivningen

Om du vill ha personlig rådgivning kring din energianvändning som exempelvis uppvärmning, solceller, transporter, aktuella bidrag och mycket mera är du välkommen att höra av dig till vår energi- och klimatrådgivare.

Energi- och klimatrådgivare
Philip Junghahn
E-post: philip.junghahn@nacka.se

Det här kan du få hjälp med

Energiexperterna ger bland annat råd om hur du gör för att:

  • Minska energianvändningen i din bostad eller lokal
  • Sänka dina energikostnader
  • Optimera ditt uppvärmnings- eller ventilationssystem
  • Minska din klimatpåverkan
  • Få en mer energieffektiv bostad genom bättre fönster, isolering och belysning.

Regional samverkan för energiomställning

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete mellan 26 kommuner i Stockholmsregionen. Rådgivningen är en opartisk service och uppdraget är att hjälpa till med den nödvändiga energi-omställningen av samhället. Verksamheten finansieras av Energimyndigheten.

Sidan uppdaterades: