Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny information till företagare i livsmedelsbranschen

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta regler för restauranger och krogar för att minska risken för spridning av covid-19, vill Livsmedelsverket klargöra vad som gäller för kommunernas livsmedelskontroll.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta regler för restauranger och krogar för att minska risken för spridning av covid-19, vill Livsmedelsverket klargöra vad som gäller för kommunernas livsmedelskontroll. Informationen riktar sig till dig som har ett företag i livsmedelsbranschen och därför får någon form av kontroll.

  • De inspektörer som genomför kontroll hos dig har förståelse för att situationen just nu kan vara mycket ansträngd för er. Prata med din inspektör om hur ni bäst löser kontrollen för just ditt företag.
  • Om du på grund av rådande läge har svårt att betala din kontrollavgift, hör av dig till din kontrollmyndighet för att se om det går att skjuta upp betalningen.
  • Verksamheter där personer ur riskgrupper vistas, till exempel äldreboenden, kommer inte att kontrolleras i dagsläget.
  • Bufféserveringar, lösgodisförsäljning och liknande behöver inte upphöra och kommer inte att kontrolleras särskilt med anledning av corona (covid-19). Vanliga hygien- och städrutiner räcker, utifrån vad vi vet idag, även under rådande läge med corona (covid-19). Den som är sjuk ska aldrig hantera livsmedel.

Här finns mer information om Nacka kommuns livsmedelskontroll

Mer information från Folkhälsomyndigheten om de särskilda åtgärderna för att minska risken för spridning av covid-19.

Här finns Livsmedelsverkets frågor och svar som riktar sig till både konsumenter och företag.

Mer information om de nya regler som gäller för restauranger och krogar med anledning av covid-19.

Sidan uppdaterades: