Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nackaborna glada över tunnelbanan

Åtta av tio Nackabor är positiva till att tunnelbanan byggs till Nacka. Varannan tror att de kommer att åka mer kollektivt när tunnelbanan är på plats.

I slutet av 2015 genomförde landstinget en attitydundersökning för att mäta Nackabornas inställning till nya tunnelbanan. Drygt 500 Nackabor tillfrågades och av dessa var åtta av tio positiva till utbyggnaden av tunnelbanan till Sickla, Järla och Nacka C.

Redan i dag känner 84 % av Nackaborna till tunnelbanebygget och det som mest intresserar är tidplanen som 43 % vill veta mer om. Informationen vill man helst, 52 %, få i ett Nyhetsbrev hem i brevlådan och som nästa alternativ kommer dagstidningar med 40 %.

Även om många är positiva till själva tunnelbanan så oroar sig en av fem för byggtiden. Det visar sig i de öppna svaren att denna oro inte enbart handlar om tunnelbanebygget utan även bygget av nya Slussen som kommer att pågå samtidigt. Det är något fler män än kvinnor som känner oro för byggtiden.

Landstinget planerar att göra fler undersökningar framöver.

Sidan uppdaterades: