Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Angående Nacka kommuns köp av en fastighet i Saltsjö-Boo

Uppdaterad 20150519: Nacka kommun har nu förvärvat den aktuella fastighet i Saltsjö-Boo som kommunen har visat intresse för att köpa och som har rönt en del uppmärksamhet.

Affären slutfördes i dag, den 19 maj 2016. Köpeskillingen uppgår till 5 750 000 SEK (utropspris 5 995 000 SEK).

- Vi är nöjda med affären och kommer att ha stor nytta av fastigheten, säger Mats Gerdau (M) kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

I Nacka finns det, precis som i de flesta svenska kommuner, ett stort behov av sociala bostäder. Den aktuella fastigheten är därför ett välkommet tillskott i kommunens fastighetsbestånd.

- I fastigheten har Hells Angels tidigare bedrivit olovlig klubbverksamhet. Förutom att villan kommer att fylla ett behov som bostad är det också positivt att den klubbverksamheten nu har upphört, fortsätter Mats Gerdau. Det finns organiserad brottslighet i samhället och vi måste alla göra vad vi kan för att motverka den.

Vilken typ av boende som fastigheten kommer att användas till är inte klart, men inriktningen är att villan ska användas för nyanlända Nackabor, familjer som har fått uppehållstillstånd. Det är det område där kommunen har störst behov av bostäder. Kommunikation om arbetet kommer att ske med de närboende. I dagsläget har Nacka kommun inget ytterligare behov av bostäder för ensamkommande barn, utöver de två som redan är beslutade.

Sidan uppdaterades: