Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

En ynka kvadratmeter kärlek

För Gunne Storm och Maria Jans betyder bron något alldeles speciellt, från nu och resten av livet. Det är nämligen här de säger ”ja” den 11 juni 2016 när bron invigs.

En ynka kvadratmeter. Det är anledningen till att Maria Jans och Gunne Storm bor i Nacka. Anledningen till att de nu gifter sig på Svindersviksbron när den invigs kan förklaras med ett ord - kärlek.

- Oj wow, vad fin den är, lite Golden Gate-lik, säger Gunne Storm när vi träffas på Svindersviksbron som förbinder Kvarnholmen med centrala Nacka.

För Gunne Storm och Maria Jans betyder bron något alldeles speciellt, från nu och resten av livet. Det är nämligen här de säger "ja" den 11 juni 2016 när bron invigs.

På invigningsdagen kommer ett antal par att gifta sig mitt på bron, med Saltsjön som bakgrund. Platserna bokades upp snabbt efter att det blivit offentligt att Nacka kommun gav chansen till bröllop.

- Gunne brukar säga att jag borde läsa lokaltidningen. Jag hade flera nummer att plöja igenom och så såg jag nyheten om det här och tänkte att det blir perfekt för oss.

Hade du frågat Gunne om han tyckte att det var en bra idé innan du skickade in intresseanmälan?

- Nej, säger Maria och skrattar. Jag anmälde oss ändå.

Visst kunde hon vara ganska säker på sin sak. De har varit ett par i 24 år och har funderat på att gifta sig många gånger, till och med fixat hindersprövning en gång tidigare, men annat kom i vägen och något bröllop har inte blivit av. Förrän nu. Bron som förenar två stadsdelar har en symbolik och nu blir det också symbolen för deras kärlek.

- Vi vill inte ha något stort och märkvärdigt bröllop, så det här passar oss perfekt.

Det blir något speciellt, säger Gunne. De står på bron och ser förväntansfulla och förälskade ut, håller handen och njuter av vad som komma skall.

- Det har inte hunnit sjunka in att vi ska gifta oss riktigt. Men nu när vi står här blir det verkligt. Det känns så bra, vi har ju tänkt göra det i många år, säger Gunne och tittar på Maria. Maria har bott i Nacka i hela sitt liv. Men när de träffades 1992 bodde Gunne i Fredhäll. Han tyckte först att Maria var snobbig.

- Hon svarade faktiskt knappt på tilltal.

- Äsch, man får inte vara för lättfångad heller, säger Maria.

Kärlek blev det i alla fall. Men när det blev dags att flytta ihop ville båda bo kvar på sina platser.

- Till slut sa vi att den som har störst lägenhet – dit flyttar vi. Vi mätte och som tur var visade det sig att min lägenhet var den största, en enda kvadratmeter större än Gunnes, säger Maria.

- Ja, så var det, säger Gunne. Tänk, en enda kvadratmeter.

Men båda två är mycket nöjda med att bo i Nacka, och uppskattar särskild närheten till vatten som finns överallt i kommunen.

- Jag hade aldrig kunnat tänka mig att flytta från Nacka, jag trodde nog att min lägenhet var den största. Här finns allt – det är nära stan, fast lite lugnare, och samtidigt nära skärgården.

Sidan uppdaterades: