Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

Nacka kommun bjuder in regeringen till dialog om bostäder för nyanlända

Kommunstyrelsen i Nacka har beslutat att skicka ett brev till regeringen med inbjudan till dialog om flyktingmottagandet. Utgångspunkten för Nacka kommun är att ta emot nyanlända men kommunen har mycket svårt på grund av bostadsbristen i Nacka.

Nacka kommun ska utifrån lagen om mottagande av vissa nyanlända ta emot 366 personer år 2016. Kommunen har hittills tagit emot 250 av dessa och kan sannolikt få fram bostäder för ytterligare 50 personer. För 2017 är antalet personer som Nacka ska ta emot 469. De ledande företrädarna för den politiska majoriteten i kommunen bedömer att regeringen bör informeras om att det blir ytterst svårt för kommunen att klara en dräglig bostadsförsörjning för dessa personer. Därför bjuds nu regeringen in till samtal om situationen.

Sidan uppdaterades: