Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Förslaget Badbryggan – vinnaren som fick flest röster

Av de tre förslagen var det alternativet ”Badbryggan” som flest röstade på. Med gångvägen i trä som påminner om en brygga, visar den vägen ner till Sicklasjön.

Utmed gångvägen blir det mycket planteringar med växter som genom blomning, färg och form på bladen samt vintersiluetter gör det vackert under alla årstider. Kommunens ambition är att utveckla "Badgången i Sickla" till en fin plats med mycket grönska och en trevlig gångväg mellan Gillevägen och Sickla strandpark. Nu har Nackabor genom att rösta bestämt hur den framtida gången ska utformas.

Peter Nilsson heter kreatören bakom förslaget. Han är både trädgårdsmästare och landskapsdesigner. Peter tycker det är viktigt att känna av platsen ordentligt när han arbetar med ett skissförslag. Därför besökte han området vid flera tillfällen och pratade med de han mötte som använde gångvägen.

– Det ska bli väldigt roligt att få vara med och planera en tidlös och vacker plats i Nacka. Skapar man ett växtparadis så ökar trivsel och den sociala gemenskapen, säger Peter Nilsson.

Skissförslaget kommer att justeras och ändras något för att anpassas till den verkliga miljön.

Bland annat kommer den lilla skejtdelen att tas bort eftersom det finns risk för att den genererar buller för boende i närheten. Gångvägen kommer också att få ny belysning vilket kommer att göra att platsen känns tryggare. Byggstart beräknas till hösten 2017.

Läs mer om projektet Badgången i Sickla

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.