Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nu är Nacka 100 000 invånare!

Den 24 maj 2017 är en historisk dag för Nacka. Nu har vi blivit 100 000 invånare.

- Det finns många skäl till att fira att vi nu är 100 000 Nackabor. Nacka har mycket att erbjuda och ännu mer blir det när vi skapar nya attraktiva miljöer och bygger ut tunnelbanan. Att vi fortsätter växa är bra för oss alla eftersom det förbättrar underlaget för service och handel. Fler invånare innebär också fler skattebetalare och att vi kan satsa ännu mer på skolan, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Firande på olika sätt

Att Nacka växer firas på olika sätt under året. Det stora firandet blir den 6 juni då 100 000-festen går av stapeln vid stadshuset.

Den 24 maj 2017 blev Nacka kommun alltså 100 000 invånare, men vi bygger Nacka stad och år 2030 kommer vi att ha utbyggd tunnelbana och beräknas ha 140 000 invånare. Dessutom kommer det att finnas 50 000 arbetsplatser.

- Nacka har många attraktiva livsmiljöer med en spännande blandning av stad och natur, så det är inte konstigt att vi växer. Som kommun vill vi underlätta för alla som lever och verkar här och det märks eftersom vi inte bara blir fler invånare, utan att även företagen blir fler. Vi har 100 000 anledningar att fira och det ser jag fram emot, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör.

FAKTA - DEN GENOMSNITTLIGA NACKABON

Ålder: 38,7 år
Årsinkomst bland de som är 20 år och äldre: 393 200 kr
Genomsnittligt hushåll: 4 personer
Under 2017 blir 800 nya bostäder inflyttningsklara.

Nacka är Sveriges 17e största kommun, och den tredje största i Stockholms län. Jämfört med snittet i riket bor det en hög andel barn i kommunen och en relativt låg andel äldre personer. Det beror på att Nacka är en kommun med en hög inflyttning och att många av dem som flyttar till kommunen är familjer med små barn.

Sidan uppdaterades: