Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Din åsikt spelar roll - tyck till om Nacka kommun

I dagarna får 1 600 Nackabor SCB:s medborgarundersökning med frågor om vad de tycker om Nacka som kommun att bo och leva i. Svaren är viktiga för att utveckla Nackas service till medborgarna samt för jämförelser med andra kommuner.
Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande

Medborgarundersökningen, som görs en gång per år, är en enkät som SCB gör för Sveriges kommuner. Enkäten skickas till ett slumpmässigt urval från befolkningsregistret, sammanlagt 153 800 personer i åldrarna 18-84 år. 1 600 Nackabor får årets undersökning.

Viktigt att svara

- Nackabornas svar spelar stor roll för vårt arbete. Vi lyssnar på deras synpunkter när vi utvecklar exempelvis äldrevård, skola, omsorg, kulturliv och naturområden. Men för att svaren ska avspegla vad medborgarna tycker är det väldigt viktigt att de som får enkäten besvarar den, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör vid Nacka kommun.

Stort intresse

Intresset för medborgarundersökningen är stort, i årets omgång deltar131 kommuner. Och ju fler som ingår, desto större möjligheter till jämförelser av resultat mellan kommuner med liknande förutsättningar.

Den som har fått undersökningen kan svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Via webben går det också bra att svara på engelska, finska eller spanska. Det går också att beställa en pappersenkät på arabiska från SCB.

Resultaten av höstens undersökning kommer att publiceras i slutet av december 2017.

Läs mer om medborgarundersökningen på SCB:s webbplats

Ta del av Nackas resultat i medborgarundersökningen 2016 här

Sidan uppdaterades: