Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Välkommen till seniordagen 2017

Välkommen till den årliga Seniordagen med tema "hälsosamt åldrande". Fredag 20 oktober, klockan 12.30-16.30 i Nackasalen, Nacka stadshus.

Kom och lyssna till intressanta föreläsningar om hälsosamt åldrande. Vi bjuder på fika. Ingen anmälan behövs.

Program

12.30 Äldrenämndens ordförande Monika Brohede Tellström inleder
13.00 TV-profilen Katarina Hultling föreläser om "Våga leva ditt liv – det är aldrig för sent"
14.15 Vi bjuder på fika
14.45 Överläkare Nathalie Morén, Capio Geriatrik Nacka, berättar om "Det framgångsrika naturliga åldrandet"
Pausrörelser för kropp och sinne med Monica Beckman
15.30 Teol. Dr Cecilia Melder föreläser om "Gympa för själen"
16.15 Seniordagen avslutas

Läs mer om dagens föreläsare

Katarina Hultling är ett av Sveriges mest kända ansikten efter 25 år på Sveriges Radio och TV. Katarina föreläser om Livet. Om mänskligt mod, som krävs för att våga vara den man är och stå upp för sin person. Hon har en rad egna erfarenheter av hur svårt det kan vara ibland. Katarinas mormor levde, som en fantastisk förebild, till 98 års ålder. Och med båda sina föräldrar i livet – 86 och 84 år gamla, vid god vigör, vet hon väl vad som krävs för att hålla gnistan- till själva livet.

Nathalie Morén är överläkare på Capio Geriatrik Nacka. Nathalie berättar om hur det naturliga åldrandet ser ut utifrån vad som faktiskt naturligt händer i kroppen när man åldras och hur man kan förebygga och kompensera för detta både som äldre person och som anhörig. Naturligtvis kommer det in en del träning, solsken, fet fisk och rolig samvaro i detta men också en del fakta kring det naturliga åldrandet och vad man kan förvänta sig av kroppen.

Cecilia Melder är Teol. Dr. i religionspsykologi, inriktning existentiell folkhälsa vid Uppsala universitet. Cecilia samarbetar med Nacka Kommun för att inventera och främja hälsorelaterad livskvalité hos äldre. "Gympa för själen" handlar om de stora frågorna, om livets mening som blir tydligare när man blir äldre. När ens nära och kära dör, när ens egen kropp inte längre orkar och minnet sviker så ställs de existentiella frågorna på sin spets. Den existentiella dimensionen av livet har på senare tid visat sig vara viktig för hälsa och livskvalité. Här berättar Cecilia hur kan vi stärka den dimensionen i vårt dagliga liv och där livserfarenhet kan vara en resurs.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.