Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Invigning av konstverk i Fisksätra

Den 11 november invigs två nya konstprojekt i Fisksätra. En vandrande teaterföreställning baserad på Fisksätrabornas egna berättelser och Jans plats – en poetisk mötesplats som pekar tillbaka till mönsterarkivet och Fisksätras gator. I samband med invigningen av Jans plats gör Fisksätra Mönsterarkiv och Fisksätra museum en gemensam insamling av mönster från Fisksätra.

Program lördag 11 november

Reflect/Fisksätra Stories, kl. 11.00, utgår från Fisksätra Torg
Skådespelaren Lena Lagerlöf framför sin vandrande teaterföreställning som bygger på Fisksätrabornas egna berättelser om Fisksätra. Alla är välkomna att delta i vandringen som tar cirka 1 timme. En andra föreställning görs samma dag kl. 13. Föreställningen framförs också lördag den 18 november kl. 11 och 13 samt söndag den 19 november kl. 11 och 13.

Jans plats, kl. 12.30 på Fisksätra Torg

I tio års tid har konstnärsduon WiklundWiklund verkat i Fisksätra. Deras projekt Fisksätra mönsterarkiv har resulterat i otaliga uttryck, samarbeten och konstverk. Mönsterarkivet genomsyrar Fisksätra, från gatuskyltar på väggarna till textilierna i kyrkan och mycket mer. Nu invigs den senaste gestaltningen på Fisksätra torg; Jans plats.

Initiativet genomförs i ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen/Smart Kreativ Stad, Nacka kommun/Konsten att skapa stad och Stena Fastigheter.

Fisksätra museum, med uteplats/entré mot Fisksätra torg, har öppet under hela invigningen. Museet har ett aktivt samarbete med konstnärerna och deras projekt.

Till försommaren 2018 kommer konst som Fisksätraborna själva har röstat fram att invigas i området. Läs mer

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.