Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Tillgänglighetsutmärkelsen har för första gången delats ut

Under kommunfullmäktiges sammanträdande uppmärksammades personer och verksamheter som på olika sätt arbetar för att skapa en tillgänglig fysisk miljö, information, eller service och bemötande för personer med funktionsnedsättning.

Stämningen var i topp igår när tillgänglighetsutmärkelsen delades ut. Hela 73 stycken nomineringar hade kommit in, på 21 olika personer, verksamheter, företag och organisationer. Utav dem tilldelades två stycken utmärkelsen och två stycken tilldelades en hedersutmärkelse.

Tillgänglighetsutmärkelsen gick till...

Torun Hansson, enhetsledare för öppen verksamhet och träfflokalerna i socialpsykiatrin, och Jörgen Liljeqvist deltagare på träfflokalerna.

Första utmärkelsen tilldelades socialpsykiatrins öppna verksamhet, med motivering:

Socialpsykiatrins öppna verksamhet och dess träfflokaler är platser där deltagarna är aktiva medskapare och får utrymme till stor delaktighet och möjligheter att kunna förverkliga sina drömmar och idéer. Socialpsykiatrins öppna verksamhet bidrar till att göra Nacka mer öppet och tillgängligt för personer med psykisk ohälsa.

- Hela verksamheten har växt fram av önskningar från deltagare. Därför upplever vi att det här priset främst är till deltagarna för utan dem så finns ingen verksamhet. Det är kul att man uppmärksammar grupper som kämpar. säger Torun Hansson.

- Det är kanon alltså - verkligen en ära, fortsätter Jörgen Liljeqvist.

Robert Öberg, grenledare och tränare i Nacka HI rullstolsbasket.

Andra utmärkelsen delades ut till Robert Öberg, med motivering:

Robert är en eldsjäl som har den unika förmågan att se, entusiasmera och förverkliga funktionsnedsatta barn och ungdomars drömmar om att kunna utföra sin favoritsport. Robert har förmågan att se alla under träning och match oavsett vilka svårigheter barnen har. Robert uppfyller väl kriterierna för utmärkelsen och tillgänglighetsrådet hoppas att fler ska inspireras av hans brinnande engagemang.

- Det är hedrande att få utmärkelsen. En inspirationskälla att känna att kommunen uppmärksammar det man jobbar för, tycker är kul och vill dela vidare till andra, säger Robert.

Hedersomnämnanden

Två stycken hedersomnämnanden delades även ut, till en verksamhet och en person som även dem utmärker sig lite extra.

Första hedersomnämnande gick till verksamheten Drömlokalen, med motiveringen:

Drömlokalen inspirerar barn och unga med olika funktionsnedsättningar att leva ut sin kreativitet och ger förutsättningar för egna idéer i att våga skapa. Till Drömlokalen kan man komma och förverkliga sina drömmar.

Andra hedersomnämnandet till Jackie Chroona med motiveringen:

Jackie leder bland annat Björknäs dagliga verksamhet utifrån ett starkt brinnande engagemang för personer med omfattande funktionsnedsättningar. Jackie sätter alltid brukarna i fokus och jobbar med envishet och klokskap för att göra omvärlden begriplig, få brukarna att uttrycka sin vilja och få brukarna att uppleva nya saker som stimulerar både kropp och sinne.

Alla som tilldelades utmärkelsen tillsammans med Monica Brohede Tellström (L), ordförande i Tillgänglighetsrådet.

Grattis till er alla och stort tack för ert engagemang!

Sidan uppdaterades: