Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Vi frågar Nackabor om Nacka stad

Nacka kommun genomför nu en undersökning för att ta reda på hur mycket Nackabor känner till om utvecklingen av Nacka stad. Resultatet ska ligga till grund för en förstärkt kommunikation inför och under tiden då Nacka stad växer fram.

Nacka växer. År 2030 är vi 40.000 fler Nackabor och området från Hammarby sjöstad till Nacka Forum, inklusive Henriksdal, Kvarnholmen, Sickla, Nacka strand och Bergs gård, ska ha utvecklats till en levande stadsmiljö. Här kommer det att byggas runt 14.000 bostäder, skapas arbetsplatser, skolor och förskolor och det kommer att byggas ut med tunnelbana och bussterminal.

Många byggprojekt pågår samtidigt. På en del platser pågår byggandet för fullt. I andra områden kan Nackabor i planeringsfasen vara med att påverka hur till exempel ny bebyggelse, grönområden och trafiklösningar ska se ut. På webbsidan www.nacka.se/stad kan du följa hur Nacka stad utvecklas.

Kommunikation med Nackabor viktigt

Framväxandet av Nacka stad kan komma att påverka Nackaborna i vardagen under de närmaste åren. Det är viktigt för Nacka kommun att Nackaborna känner till den framtida utvecklingen i Nacka stad, är delaktiga i plan- och byggprocessen och får aktuell information om vad som händer i närområdet under byggtiden.

För att kunna fånga upp kunskapsnivån hos medborgarna och för att kunna ge förutsättningar att skapa en bra dialog och kommunikation genomför företaget Origo, på uppdrag av Nacka kommun, en telefonundersökning bland 1000 Nackabor. Undersökningen börjar den 11 januari och pågår under två veckor. Vad vet Nackas medborgare generellt om ”Nacka Stad” och vad som ska hända var? Hur ställer de sig till detta och hur vill de i framtiden få information från kommunen?

För mer information - kontakta gärna maria.trange@nacka.se eller maria.erlandsson@nacka.se.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.