Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka bästa kommunen för barnfamiljer

I tidningen Fokus årliga sammanställning av vilka kommuner som det är bäst att bo i fick Nacka för andra året i rad utmärkelsen ”Bäst för familjer”. Priset är ett kvitto på att Nacka är en attraktiv plats att leva och bo på.

Nyhetsmagasinet Fokus har tillsammans med Internationella handelshögskolan i Jönköping för trettonde gången gjort sin årliga rankning av landets alla kommuner. Nacka tog för andra året i rad hem segern i kategorin ”Bäst för familjer”.

− Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Här finns en stark framtidstro, skolor i toppklass och nu får vi alltså åter ett kvitto på att Nacka är den mest attraktiva platsen att bo på för familjer. Det ger oss kraft att fortsätta arbetet med utveckla kommunen, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Utmärkelsen ”Bäst för familjer” baseras på åtta faktorer, bland annat jobbtillväxt, befolkningsökning och elevernas slutbetyg i årskurs 9. Totalt analyseras över 40 variabler i ”Här är det bäst att bo”. Det som mäts är bland annat hur det är att leva i kommunen; som ung, familj eller äldre, vilket utbud som finns och hur välutvecklad samhällsservicen är. Kommunerna har delats in i fyra kategorier; storstad, stad, landsbygd och glesbygd.

Nacka växer snabbt, 2017 blev kommunen 100 000 Nackabor. Nacka erbjuder stor valfrihet, har landets bästa skolor och ett rikt kulturutbud för unga. Kombinationen av läget, med närheten till natur och hav samtidigt som Nacka stad växer fram, bidrar när fler familjer väljer att bo i Nacka.

Sidan uppdaterades: