Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Har du fladdermöss i huset? Tipsa oss!

I sommar räknar vi fladdermöss. Om du bor på Södertörn, där Nacka ingår, och har fladdermöss i huset, eller om du känner till andra platser där det finns fladdermöss - hör av dig till Södertörnsekologerna!

Naturkonsultföretaget Ecocom inventerar nu fladdermöss i Södertörnskommunerna. Fladdermössen bor ofta i äldre byggnader eller ihåliga träd men de kan även hittas i andra utrymmen. Om du känner till en plats där fladdermöss bor, följ länken nedan och tipsa Södertörnsekologerna.

Tipsinsamlingen hittar du här

Nästa år kontaktar vi några av er som hört av er och följer upp de bästa tipsen. Vi bestämmer när en fladdermusexpert kan komma hem till er för att ta reda på hur många fladdermöss som bor i huset samt vilken fladdermusart det är.

Kommunal samverkan

Fladdermusprojektet drivs av ”Södertörnsekologerna” där tio kommuner i Stockholm län ingår. Projektet syftar till att vi ska lära oss mer om fladdermössen på Södertörn. Kunskapen om boplatserna är en viktig pusselbit för att bevara dem för framtiden. Projektet pågår mellan 2017-2019.

Bilder: WWF

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.