Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nacka Pridepyntar Vikdalsvägen

Nacka kommun hyllar EuroPride med blomsterfat och övergångsställe i regnbågsfärgerna. Bakom den lekfulla färgprakten finns Nackas vision om öppenhet och mångfald. Medarbetare i kommunen har också möjlighet att visa sitt engagemang genom att gå tillsammans i Prideparaden.

EuroPride 2018 Stockholm pågår mellan den 27 juli - och den 5 augusti. Festivalen fortsätter i Göteborg mellan den 14 och den 19 augusti. Nackaborna kan därför från den här veckan gå en egen Pridepromenad. På refugen vid Vikdalsvägen, strax efter bron över väg 222 nära Nacka Forum, står ett 220 centimeter brett blomsterfat med pelargoner (rött), tagetes (orange och gul), murgröna (grönt), lobelia (blå) och surfinia (lila). Murgrönan hänger runt hela fatet och de övriga blommorna sitter i tårtbitar. Blomsterprakten finns kvar ett par veckor in i augusti.

Övergångsställe

Längre söderut på Vikdalsvägen kommer nästa installation, ett övergångsställe målat i Pridefärgerna. Ingången till Nacka Forum ligger där regnbågen slutar. Den färgtyp som används är av samma sort som normalt men i andra kulörer. Reflektionen och friktionen är alltså densamma som vanligt. Övergångsstället, som tillkom efter förslag från fackförbundet Vision, förblir färgstarkt till den 20 augusti då det återgår till sitt vanliga utseende.

Öppenhet och mångfald

- Vi arbetar utifrån visionen om öppenhet och mångfald samt vår grundläggande värdering om förtroende och respekt för alla. Vi vill ständigt utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Genom arrangemang som EuroPride kan arbetsgivare visa att de välkomnar olikheter och står upp för alla människors lika värde och rättigheter. Vår förhoppning är att vi därigenom bidrar till att förändra attityder i samhället, säger Elisabeth Carle, personaldirektör i Nacka kommun.

Medarbetare välkomna gå tillsammans

Medarbetare i Nacka har möjlighet att manifestera sitt personliga engagemang genom att gå med kommunen i Prideparaden. Alla medarbetare som vill är välkomna att träffas på Kungsholmstorg den 4 augusti klockan 12.30.

Läs mer om Nackas deltagande här

- Nacka kommun är stolt supporter till EuroPride för att visa att vi, precis som föreningen Stockholm Pride, ställer oss bakom Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Genom vårt deltagande vill vi visa att Nacka som arbetsgivare aktivt tar avstånd från all form av diskriminering och att vi välkomnar olikheter, säger Elisabeth Carle.

Nacka kommun står bakom Stockholm Prides värdegrund

Sidan uppdaterades: