Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Sydvästra Plania förändras

Sickla växer och nu i sommar börjar förändring av Sydvästra Plania. Detaljplanen föreslår bland annat ny skola och 360 nya bostäder. Ett hus vid Gillerondellen planeras att rivas under sommar och höst 2018. Sicklavallen kommer kunna användas som vanligt.

Nacka växer och området inom Sydvästra Plania kommer att förändras med tiden. Detaljplanen föreslår bland annat ny skola och 360 nya bostäder. Därför planeras KKV-huset vid Gillerondellen att rivas under sommar och höst 2018. Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV) hyrde tidigare detta hus och har nu flyttat till Farsta.

Sicklavallen kommer kunna användas som vanligt. Parkeringsplatserna närmast Gillerondellen kommer finnas kvar. Rivning och utförsel sker mot Planiavägen. Skyltning och säkrade gångvägar kommer finnas. Vänligen iaktta försiktighet när ni passerar, det kommer finnas grävmaskiner i arbete samt lastbilar som forslar bort rivningsmassorna. Inga sprängningar är planerade i området. Rivningsarbetet beräknas vara klart under hösten/vintern 2018.

Läs mer om utvecklingen i Sydvästra Plania

Bild tagen från Planiavägen / Järlaleden. Foto: Hans Ekestang

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.