Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nytt hus för vård och hälsa i Sickla

Nu byggs Curanten, ett helt hus med plats för vård och hälsa mitt i centrala Sickla. På torsdagen invigdes bygget genom ett symboliskt pussel, som lades av Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Irene Svenonius, finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting, och Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

I Curanten ska flera olika vårdformer och praktiker få plats, till exempel läkare, tandläkare, naprapater och sjukgymnaster som babysim, MVC och BVC.

– I Stockholm har vi landets kortaste vårdköer. Vi vill att vården ska vara tillgänglig och göra det lätt för patienten att byta vårdform och vårdgivare. Ett sådant här hus, där många olika vårdgivare kan samlas innebär en fantastisk möjlighet, sade Irene Svenonius.

Centralt och tillgängligt

Sickla är en del av Nacka stad och ligger väldigt centralt och tillgängligt nästan oavsett vilket håll du kommer från, konstaterade Mats Gerdau i sitt invigningstal.

– Vi fick Tvärbanan hit i höstas, och om några år, när tunnelbanan kommer, blir det ännu lättare att ta sig hit. Då kommer det att vara färre stationer mellan Sickla och T-Centralen än det är mellan T-Centralen och Fridhemsplan, sade han och fortsatte:

– Här skapar vi stad med allt vad det innebär av nya arbetsplatser, service, handel och mötesplatser. Hälsa och vård är en viktig pusselbit i den stad vi vill bygga för dagens och framtidens Nackabor.

Det nya huset ska ligga på platsen för den gamla dieselfabriken, mellan Dieselverkstaden, Tvärbanan och Sickla galleria. En gemensam foajé, smarta kommunikationslösningar och lokaler att samutnyttja ska underlätta och effektivisera för de olika verksamheterna. I samband med bygget rustar Atrium Ljungberg också upp Järnvägsgatan och ger rum för ytterligare handel, servering och service.

Sidan uppdaterades: