Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Discus nominerad till arkitekturpris

Det 30 våningar höga hus som planeras i centrala Nacka, mellan stadshuset och Nacka forum, är nominerat för sin utformning.

I våras tecknade Nacka kommun ett avtal om tidig markreservation med Sveafastigheter Utveckling om att bygga ett cirka 30 våningar högt hus med 500 bostäder och lokaler för olika verksamheter. I bottenvåningen kommer även en av nedgångarna till tunnelbanan att ligga. Byggnaden, som kallas för Discus, har Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Utveckling tagit fram.

Discus finns nu bland de nominerade till den internationella arkitektutmärkelsen Wan awards 2018. Priset delas ut i 30 kategorier och Discus är, tillsammans med tre andra, nominerat i kategorin ”framtida bostadsprojekt”. Vilka som vinner priser avslöjas vid en gala i London i november.

Läs mer om Discus

Läs mer om nomineringen

Sidan uppdaterades: