Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nackas nior tål att jämföras – återigen bland de bästa i landet

Skolverket har just redovisat statistik för våren 2018 och Nackas niondeklassare tillhör återigen de bästa i landet både vad gäller meritvärde och andel elever som nått godkänt i alla ämnen. Nackas nior har under lång tid tillhört de tio bästa i landet. I år är det mer än 9 av 10 elever som fått godkänt i alla ämnen – ett fantastiskt bra resultat!

Skolverket har nyligen publicerat betygsstatistik för eleverna som slutade årskurs 9 våren 2018. Nackas niondeklassare har länge tillhört de bästa i landet och den tendensen bara fortsätter. Det finns tre sätt att mäta resultat för eleverna som slutar grundskolan och Nacka ligger bra till i alla tre kategorierna:

  • Meritvärdet
    Vårterminen 2017 var medelvärdet i Nacka 268,7 poäng, vilket är näst högst i landet. Genomsnittsvärdet för riket var 228,7 poäng.
  • Andel elever som nått kunskapskraven i alla ämnen
    Mer än 9 av 10 (91,1 %) Nackaelever som slutade nian våren 2018 fick godkänt i alla ämnen. En liten ökning från förra årets 89,7 %. I riket är motsvarande resultat 77,4 %.
  • Andel behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram
    95 % av eleverna i Nacka blev behöriga till ett yrkesprogram vilket är en liten förbättring från 94 % förra året. Resultatet för riket är 82,5 %.

- Vi är återigen väldigt stolta över våra resultat, säger Susanne Nord, utbildningsdirektör i Nacka. Framförallt att så många elever klarar godkända betyg i alla ämnen. Våra duktiga elever och skickliga lärare gör ett jättefint jobb tillsammans!

Vill du läsa mer? Den här länken leder till Skolverkets statistik

Läs gärna den tjänsteskrivelse som behandlades på utbildningsnämndens sammanträde i september. Där hittar du en redovisning där resultaten för elever i årskurs 9 våren 2018 ingår. I redovisningen finns uppgifter per skola för Nacka samt också en del analyser av vad som framkommer i analyser av resultaten tillsammans med rektorer.
Länk till tjänsteskrivelsen

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.