Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nu grävs kraftledningarna ner i marken

De gamla luftburna kraftledningarna rivs och byts ut till markförlagda kablar. Genom detta förstärks elnätet och marken frigörs. Nu blir det möjligt att bygga bostäder och verksamheter på platser där det tidigare inte varit möjligt.

När det gamla kraftledningarna ovan mark rivs frigörs marken och det blir möjligt att bygga både bostäder och förskola på platsen. Detta är en del av planerna när Orminge utvecklas till en levande, trygg och attraktiv plats.

Framkomligheten begränsas tillfälligt
Ledningssträckan för den nya markkabeln planeras bli 5,3 kilometer. Kabeln läggs som regel i befintliga vägar. Det gör att framkomligheten på vissa gator, gång- och cykelvägar kommer att begränsas tillfälligt. I Orminge berörs Skarpövägen och Ormingeringen av arbetet.

Kabelsträckningen indelad i tre delsträckor
Kabelarbetet kommer att göras mellan Björknäs och Myrsjön, mellan Björknäs och Telegrafberget och mellan Telegrafberget och Lidingö, där en sjökabel på 2,7 kilometer byts ut.

Energiföretaget Vattenfall ansvarar för att byta ut de gamla luftledningarna. Förnyelsen av elnätet i Orminge kommer att ta cirka 2 år och är en del av projekt Stockholms Ström där ett 50-tal nätombyggnadsprojekt inom Stor-Stockholm ingår.

Läs mer på projekt Stockholms Ströms webb.

Läs mer om planerna för Orminge

Sidan uppdaterades: