Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Träd tas ner inför bygget av gång- och cykelväg på Mensättravägen och Edövägen

Mensättravägen får cirkulationsplatser och en gång- och cykelväg under året. Som en förberedelse för detta kommer vi under vecka 9, den 25-27 februari, att ta ner träd på Mensättravägen och på Edövägen. Anledningen till att träden tas ner redan nu är för att vi inte ska störa fåglarna under häckningsperioden i vår.

Det är på Mensättravägens västra sidan mellan Skarpövägen och Orminge centrum och Edövägen in mot Orminge centrum som träden kommer tas ner. Det är nödvändigt för att kunna bredda Mensättravägen och göra plats för den kommande gång- och cykelvägen. Nya träd kommer att planteras när utbyggnaden av Mensättravägen är klar.

Arbetet är en del i utvecklingen av Orminge centrum som ska bli en tillgänglig och trygg plats. Genom att anlägga cirkulationsplatser ska trafiken på Mensättravägen flyta bättre och trafiksäkerheten att öka. En gång- och cykelbana är också en viktig del i att skapa bättre framkomlighet för gående, cyklister och trafikanter med buss och bil.

Tidplan 2019

  • 25-27 februari - Träd tas ner på Mensättravägen och Edövägen
  • Juni – delar av den nya gång- och cykelvägen börjar byggas
  • Mars-oktober – cirkulationsplatserna byggs på Mensättravägen

Sidan uppdaterades: